Aktuality


Zveřejněno 22. 2. 2024

Slovo starostky 22.2.2024

Souhrn informací z posledního zasedání zastupitelstva obce.

Zdravím Květnici!

  • Jak se již stalo zvykem, i dnes přináším stručné ohlédnutí za včerejším veřejným zasedáním zastupitelstva. Kompletní záznam bude následně zveřejněn na úřední desce.
  • Schválili jsme:
  • Rozpočtové opatření č. 1, kterým jsme navýšili prostředky na nákupy pozemků i připravované investiční akce
    - Nový jednací řád, který umožňuje distanční (on-line) přítomnost na zasedání. I nadále budeme preferovat osobní účast.
    - Záměr na prodej pozemků dotčených přeložkou silnice I/12 i pronájem pozemku pro zřízení PPL boxu
    - Poskytnutí darů na podporu společenského a kulturního života v obci a podporu práce s mládeží v celkové hodnotě 205 tisíc a příspěvek 50 tisíc na organizaci společného dětského dne s SDH Květnice
    - Nákupy pozemků v katastru obce
    - Záměr na vyhlášení veřejných zakázek – obnovu dětského hřiště v Proutnici, rekonstrukci budovy OÚ na multifunkční objekt, fotovoltaické elektrárny, projektovou přípravu hasičské zbrojnice, stavbu dočasného OÚ, které následně bude sloužit jako zázemí pro technické služby, opravy místních komunikací a budování pěších cest a realizaci 1. etapy sportovního areálu, tedy multifunkčního hřiště, beachvolejbalového a nohejbalového hřiště a nezbytných obslužných komunikací a oplocení. Ve všech těchto případech se budeme snažit využít avizovaných dotačních titulů.
  • Neschválili jsme
  • žádosti o vyhrazené parkovací místo a úpravu značení v obytných zónách z důvodu probíhajících projekčních prací a projednávání návrhů s dotčenými orgány
  • Informovali jsme:
  • O vývoji jednání s novým vlastníkem pozemku, přes který vede pěší cesta na Rohožník
    - O připravované výsadbě nových stromů v místě holiny v obecním lese
    - O probíhajících jednáních a připravovaných projektech spočívajících v úpravě provozu na místních komunikacích v lokalitách označených jako obytné zóny
    - O vývoji jednání s jednotlivými developery
    - O připravovaných obecních akcích
  • Dlouze jsme diskutovali o mostu v ulici K Dobročovicům, který KSÚS jako jeho správce plánuje rekonstruovat. Závěrem je, že investor mostu rozhodl o jeho kompletní demolici.
  • K jednotlivým tématům se budeme postupně vracet v samostatných příspěvcích, kde Vás o nich budeme detailněji informovat.
  • Děkuji všem za účast na veřejném zasedání či sledování on-line přenosu. Jsme rádi, že se o život v obci a její směřování zajímáte. Jsme zde pro Vás.

Lenka Houžvičková, starostka

ZPĚT NA AKTUALITY