Aktuality


Zveřejněno 11. 1. 2023

Optická síť v Květnici

Bohužel nepřinášíme dobré zprávy. 

Ačkoli jsme se hodně snažili, byli jsme v jednáních zatím neúspěšní. 

Celý vývoj našeho snažení lze shrnout následovně: 

  • Meloun Corporation s.r.o. - tento subjekt nás sám oslovil a sliboval akční přístup. Protože jsme preferovali solidnějsího partnera, oslovili jsme T-mibile, ale bez úspěchu - viz dále. Následně jsme tedy v rámci zastupitelstva přijali usnesením smlouvu o spolupráci s Meloun Corporation s.r.o. Naše obavy o serióznost se ale potvrdily. Po několika měsících se odmlčeli a pak přestali reagovat úplně. Usnesení jsme tedy zrušili. 
  • T-mobile - dlouho jsme psali na různá místa až se nám podařilo v říjnu 2021 uskutečnit jednání se specialista řízení investičních projektů, který na základě našich podkladů zadal požadavek na interní posouzení, abychom se v listopadu 2021 dozvěděli, že "zvažování projektu trvalo trochu déle, chtěli jsme seriózně projít všechny aspekty. Nakonec ale tento projekt schválen nebyl. Hlavním důvodem je finanční náročnost. Pokud bude FTTH síť ve Vaší obci realizována jinou společností jako open access jsme připraveni jednat s touto společností o možném využívání sítě pro poskytování služeb T-Mobile".
  • CETIN - Po předchozích neúspěších jsme se pokoušeli oslovit dalšího velkého hráče. To se nám podařilo až v červnu 2022. Po osobním jednání a příslibu vytvoření cenově technického návrhu připojení, jsme dnes (opět po několika urgencích) obdrželi zprávu, že "aktuální stanovisko ohledně celkové výstavby optické sítě v celé obci Květnice je negativní a nejsou od vedení společnosti uvolněny finance, které by posloužili aspoň k projekční činnosti atd. Aktuálně tedy není z naší strany v plánu započít výstavbu optické infrastruktury ve Vaší obci".

 

Rozumíte této problematice a myslíte si, že byste nám uměl/a pomoci? Pak mě prosím kontaktujte e-mailem mistostarosta@kvetnice.eu, nebo telefonicky 602 558 792. Děkuji Matěj Král, místostarosta obce.

ZPĚT NA AKTUALITY